Держпраці нагадує, як безпечно використовувати генератор

20:40, 5 липня 2024
Пересувний електрогенератор необхідно встановлювати на сухій і рівній, очищеній від сміття та паливно-мастильних матеріалів площадці.
Держпраці нагадує, як безпечно використовувати генератор
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці представило рекомендації,  як безпечно використовувати генератор.

Рекомендації пропонується використовувати під час експлуатації автономних стаціонарних і пересувних джерел електричної енергії, таких як дизельні, бензинові та газові електростанції одиничною потужністю до 1000 кВт, що використовуються як основні або резервні джерела живлення струмоприймачів споживачів, але не працюють паралельно з електромережею електропередавальної організації.

Пересувний електрогенератор треба встановлювати на сухій і рівній, очищеній від сміття та паливно-мастильних матеріалів площадці.

Встановлювати пересувний електрогенератор необхідно так, щоб радіатор був обернений назустріч природному потоку повітря.

Стаціонарний електрогенератор повинен бути встановлений відповідно до проекту у спеціалізованому приміщенні, що обладнано засобами пожежогасіння та вентиляції, та відповідає таким умовам: об’єм приміщення повинен бути не менше 20-кратного об’єму електрогенератора; щоб уникнути виникнення резонансних коливань, здатних викликати аварію, фундамент або інші опорні пристрої, на яких встановлюється електрогенератор, не повинні бути зв’язані зі стінами будинку або фундаментами інших механізмів.

Далі можна переглянути усі рекомендації щодо безпечної експлуатації пересувних та стаціонарних генераторів електричної енергії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд