На початку війни мав забезпечити Київ продуктами, але замість цього привласнив 800 тисяч гривень: підозрюють директора фірми

22:00, 18 липня 2024
Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
На початку війни мав забезпечити Київ продуктами, але замість цього привласнив 800 тисяч гривень: підозрюють директора фірми
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві повідомлено про підозру директору фірми, який на початку повномасштабного вторгнення рф мав забезпечити столицю продуктами харчування, а натомість заволодів бюджетними коштами у сумі понад 800 тисяч гривень. Про це повідомляє поліція Києва.

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі та з конфіскацією майна.        

Встановлено, що в березні 2022 року Мінінфраструктури з резервного фонду державного бюджету виділило кошти для забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану.

«Зокрема, КМВА було підписано договір із приватною фірмою на постачання рибних консервів з-за кордону до Києва, які призначались громадянам. На підставі зазначених документів та платіжного доручення, фірма-постачальник отримала на рахунок підприємства понад 800 тисяч гривень у вигляді передоплати», – розповіли в пресслужбі.

У поліції додали, що замість того, щоб виконати умови договору, 37-річний директор фірми, громадянин іншої держави, вивів отриманий аванс на інші фізичні рахунки, у тому числі за кордон.

Поліцейські оголосили фігуранту про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ), йому загрожує до дванадцяти років в’язниці. Досудове розслідування триває, наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння даного злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Крутько
    Олена Крутько
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Ірина Литвинюк
    Ірина Литвинюк
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Віктор Колісник
    Віктор Колісник
    суддя Конституційного Суду України