«Це дуже болісна проблема», – Оксен Лісовий про підвищення заробітної плати вчителям

14:41, 2 серпня 2024
Українським учителям не варто очікувати на підвищення заробітної плати найближчим часом.
«Це дуже болісна проблема», – Оксен Лісовий про підвищення заробітної плати вчителям
Джерело фото: Facebook / Оксен Лісовий
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час брифінгу в рамках робочої поїздки на Миколаївщину заявив, що підвищення зарплат для українських учителів найближчим часом не передбачається через складну фінансову ситуацію в державному бюджеті. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це дуже болісна проблема… Ми всі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь до викладання в закладах загальносередньої, позашкільної, профтехосвіти тощо. Ми розробили певну концепцію підвищення заробітної плати, в кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат. Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна», – зазначив Лісовий.

Міністр додав, що наразі понад 70% державного бюджету витрачається на оборону. Після завершення війни уряд зможе реалізувати план підвищення заробітної плати для вчителів.

«Нам треба протриматися. Бо позиція Президента України, і ми її всі розділяємо, що освіта є пріоритетом №1 після оборони. Захистимо країну, відіб'ємо ворога - і переводимо освіту в пріоритет №1», – підсумував Лісовий.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Алла Ярош
    Алла Ярош
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Ірина Колеснікова
    Ірина Колеснікова
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Наталія Височанська
    Наталія Височанська
    суддя Чернівецького апеляційного суду