Майже 170 партій не подали звіти у визначений строк – НАЗК

21:06, 19 серпня 2024
За неподання звітів передбачена відповідальність, зокрема, накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 6 800 грн.
Майже 170 партій не подали звіти у визначений строк – НАЗК
Джерело фото: НАЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило перелік політичних партій, які не подали звіти за другий квартал 2024 року у визначений строк.

На початку серпня, а саме 9 числа, завершилася кампанія звітування для парламентських і непарламентських політичних партій.

Відтак, НАЗК зобов’язане протягом 10 календарних днів з дня завершення строку на подання політичними партіями звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру оприлюднити перелік політичних партій, які не подали свої звіти у визначений строк. Також НАЗК має забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законом.

За неподання звітів передбачена відповідальність згідно ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Це, зокрема, накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 6 800 грн.

Також у НАЗК зазначили, що понад 180 політичних партій не виконали вимогу закону щодо звітування до НАЗК за І квартал 2024 року.

Перелік політичних партій, які не подали (у т.ч. у визначений строк) звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІI квартал 2024 року можна переглянути тут – посилання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Байталюк
    Володимир Байталюк
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Марина Бояринцева
    Марина Бояринцева
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва