Євросоюз готується виділити Україні до 40 мільярдів євро нових кредитів без участі США

10:27, 17 вересня 2024
На такий крок ЄСйде через побоювання, що Угорщина зірве план G7 з використання заморожених російських активів для допомоги Києву.
Євросоюз готується виділити Україні до 40 мільярдів євро нових  кредитів без участі США
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський союз готується виділити Україні до €40 мільярдів нових кредитів до кінця року без участі США. Про це повідомляє Financial Times.

Видання вказує, що на такий крок Брюссель йде через побоювання, що Угорщина зірве план «Великої сімки» з використання заморожених російських активів для допомоги Києву.

«Ми завжди можемо діяти самостійно», – заявив представник ЄС.

Згідно з проектом пропозиції, Євросоюз виділить Україні невизначену кількість мільярдів доларів кредитів до кінця 2024 року.

Такий крок, що розширює існуючу програму допомоги, потребуватиме підтримки більшості, а не одностайності, що усуне право вето Будапешту.

Остаточна сума може становити від €20 мільярдів до €40 мільярдів і буде встановлена Європейською комісією після консультацій з країнами-членами ЄС.

«Необхідно терміново ухвалити пропозиції до кінця жовтня, щоб кредит Союзу міг бути виданий до кінця 2024 року для майбутніх виплат траншами», - йдеться у пропозиції.

ЄС також запропонував продовжити санкції із 6 до 36 місяців для юридичної визначеності. Будапешт, однак, блокує це рішення, наполягаючи на його обговоренні після виборів у США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді