Посадовцю КМДА оголосили підозру у вимаганні грошей від столичних перевізників

11:38, 17 вересня 2024
За право працювати на маршруті директор комунальної служби перевезень разом зі спільником вимагали від підприємця платити щотижня по 40 тисяч гривень.
Посадовцю КМДА оголосили підозру у вимаганні грошей від столичних перевізників
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Директору комунальної служби перевезень КМДА повідомлено про підозру у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Як зазначається, до повноважень цього комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.

Встановлено, що посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників та за їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.

«Раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства», — нагадали у прокуратурі.

За версією сторони обвинувачення, упродовж 2024 заступник начальника Департаменту транспортної інфраструктури ініціював в односторонньому порядку розірвання з підприємством договору на перевезення на одному з міських автобусних маршрутів. «Як підставу для розірвання угоди використали результати безпідставно ініційованої перевірки роботи цього перевізника», — уточнили у відомстві

Після цього, тимчасовим перевізником на маршруті визначили компанію, директор якої мав зв’язки із посадовцем КМДА.

Коли керівник підприємства, з яким розірвали угоду на перевезення, звернувся до міської адміністрації за роз’ясненням причин такого рішення, то заступник начальника Департаменту направив його до директора підприємства-тимчасового перевізника для пошуку «компромісу».

У якості компромісу підприємцю запропонували щотижня платити по 40 тисяч гривень за право працювати на маршруті. 

В ході досудового розслідування задокументовано 7 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму 280 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді