Інвестори цінують окупність проєктів більше, ніж податкові ставки, – заступник міністра економіки

07:18, 27 вересня 2024
За словами заступника міністра економіки, інвестори шукають стабільність та якість, а не лише низькі податки.
Інвестори цінують окупність проєктів більше, ніж податкові ставки, – заступник міністра економіки
Джерело фото: Flickr
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник Міністра економіки Володимир Кузьо підкреслив, що для інвесторів важливішою є окупність проєктів, а не податкові ставки. Він зазначив, що ключовими факторами для залучення інвестицій є якість інфраструктури, логістика та інтеграція в глобальні ланцюги постачання.

У коментарі для УНН Кузьо пояснив, що інвестори більше хвилюються про можливість швидкого повернення своїх вкладень та стабільність функціонування бізнесу у міжнародних ланцюгах постачання. «Насправді, для інвесторів важливо показати фінальну дохідність їхніх інвестицій. Вони складаються з різних елементів, тобто основна точка інвесторів — яка окупність цих інвестицій та який термін. Я б не фокусувався на темі податків — так, це важливо, але більше інвесторів цікавить, «що це за проект» та яке повернення на інвестицію їх чекає», – зазначив він.

Кузьо також додав, що навіть якщо податкові ставки будуть нульовими, інвестори не зроблять вкладень без чіткого розуміння остаточного прибутку. «Якщо навіть будуть «нульові» податки в країні, але не буде чіткого бізнес-плану та не буде куди інвестувати та отримувати прибуток — інвестори не прийдуть. Їм потрібен енергетичний ресурс та логістична інфраструктура, чи буде їхній бізнес складовою в глобальному ланцюгу виробництва продукції, швидкість її вивезення з країни. Їм важливо, щоб працювали ланцюги постачання», – сказав він.

Він також акцентував увагу на важливості швидкості митних процедур та розвитку інфраструктури для залучення інвестицій, що є критично важливим для наступних етапів у створенні доданої вартості.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва