У Києві викрили двох адвокатів, які за 10-12 тисяч доларів допомагали отримати бронювання від мобілізації

16:16, 4 жовтня 2024
Прокуратура повідомляє, що двоє адвокатів допомагали влаштовуватися на держпідприємства для отримання броні від мобілізації.
У Києві викрили двох адвокатів, які за 10-12 тисяч доларів допомагали отримати бронювання від мобілізації
Фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві повідомили про підозру двом адвокатам, які допомагали чоловікам улаштуватися на роботу в державне підприємство заради бронювання від мобілізації. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Слідством встановлено, що двоє адвокатів організували схему ухилення від військової служби особами призовного віку, влаштовуючи чоловіків до одного з державних підприємств, яке забезпечує виконання завдань особливої державної важливості із доступом до державної таємниці.

За інформацією прокуратури, підозрювані, маючи зв'язки з посадовцями в регіональних ТЦК та СП і ВЛК, допомагали чоловікам без проблем стати на військовий облік перед працевлаштуванням, гарантуючи, що після проходження військово-лікарської комісії вони не отримають повістку.

Вартість таких послуг коливалася від 10 до 12 тисяч доларів США.

Одного адвоката затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі 5 500 доларів США у Києві. Його спільника у цей же час затримали у Черкаській області.

Їм оголосили підозри у підбурюванні військовозобов’язаних до надання неправомірної вигоди за працевлаштування до державного підприємства з метою отримання бронювання від мобілізації, а також постановку на військовий облік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва