У Реєстрі зниклих безвісти – понад 49 тисяч осіб, серед них майже 2 тисячі дітей

19:15, 9 жовтня 2024
В Україні створено 20 центрів для пошуку зниклих безвісти.
У Реєстрі зниклих безвісти – понад 49 тисяч осіб, серед них майже 2 тисячі дітей
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, наразі розшукують понад 49 тисяч людей. Про це повідомив уповноважений з питань зниклих безвісти Артур Добросердов в ефірі телемарафону.

«На сьогодні у Реєстрі є понад 59 тисяч записів, які містять, у тому числі імена тих осіб, які розшукуються, тих, яких вже розшукали, і записи щодо неідентифікованих тіл, по яких зараз триває розслідування, проводяться експертизи і робиться все, щоб ідентифікувати, хто це. Наразі понад 49 тисяч осіб перебувають у розшуку як особи, зникли безвісти за особливих обставин», — зазначив Добросердов.

Він додав, що близько 8 тисяч людей уже розшукали — вони або повернулися в Україну, або перебувають у безпеці в країнах, з якими є міжнародні угоди. Крім того, частина розшуканих виявилася серед ідентифікованих загиблих через російську агресію. Також у Реєстрі зафіксовано 1 769 зниклих дітей віком до 18 років.

«Частина з тих осіб, які розшукані – це, відповідно, ідентифіковані тіла, це люди, які загинули унаслідок військової агресії рф. І по реєстрових записах ми знаємо, що 1769 осіб, які розшукуються – це діти віком до 18 років», – додав уповноважений з питань зниклих безвісти.

За його словами, для посилення пошуків уже створено 20 спеціалізованих центрів на базі підрозділів поліції в різних областях України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області