Запрошення України до НАТО стане реальним кроком до миру – Зеленський

19:04, 9 жовтня 2024
Володимир Зеленський назвав умови для миру, зокрема це запрошення України до НАТО.
Запрошення України до НАТО стане реальним кроком до миру – Зеленський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників третього саміту «Україна – Південно-Східна Європа», підкресливши, що росія наразі уникає чесної дипломатії. У відповідь на це розроблений План перемоги «для подолання розриву між теперішньою ситуацією та успішним проведенням Саміту миру». За словами Зеленського, запрошення України до НАТО могло б бути реальними кроками до миру.

«Перший пункт Плану зосереджений на тому, чи буде вирішено проблему дефіциту геополітичної визначеності у Європі. Чи має Україна місце в НАТО? Якщо так і це буде належним чином підтверджено, путін геополітично програє», — заявив Президент.

Він додав, що росія повинна визнати право незалежних держав, таких як Україна, на вибір свого майбутнього.

«росія повинна визнати, що Європа має кордони, незалежні держави, і кожна з них має право обирати своє майбутнє. Правда полягає в тому, що прийняття росією цієї реальності може початися лише з розуміння того, що Україна ніколи більше не буде підкорена росією. Запрошення України до НАТО та майбутнє членство для України були б реальними кроками до миру. Без геополітичної визначеності мир неможливий», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писала «Судово-юридична газета», на саміті «Україна – Південно-Східна Європа» Президент України Володимир Зеленський заявив, що «у жовтні, листопаді та грудні ми маємо реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру та довготривалої стабільності».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області