Масові протести в Гонконгу: як вберегти себе українським туристам

10:43, 13 августа 2019
Масові демонстрації та заворушення в Гонконгу не припиняються вже понад два місяці.
Масові протести в Гонконгу:  як вберегти себе українським туристам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зв’язку із загостренням безпекової ситуації на території Гонконгу через масові акції протесту, що призвело до скасування рейсів у Міжнародному аеропорту, Міністерство закордонних справ України дало рекомендації, як вберегти себе у стані надзвичайної ситуації. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, рекомендується обмежити пересування територією Гонконгу, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у зібраннях, демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у цьому Спеціальному адміністративному районі, а також відстежувати повідомлення українських та міжнародних ЗМІ, місцевих органів влади про розвиток ситуації.

Пасажирам рекомендується перевірити статус авіарейсів на сайті Міжнародного аеропорту Гонконгу.

«У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, а також у разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в Китайській Народній Республіці за телефоном «гарячої лінії»: +86-137-0123-0647, консульський відділ: +86-10- 65326783, адреса електронної пошти: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта: [email protected]», — зазначають на сайті МЗС.

Задля оперативності в комунікації пропонується скористатися розробленим Міністерством закордонних справ додатком ДРУГ — Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон.

«ДРУГ» є ефективним інструментом попередження, а в разі кризової ситуації — розшуку та надання сприяння громадянам України у надзвичайній ситуації за кордоном. У разі виникнення надзвичайної події в країні, на в’їзд до якої ви зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на ваш номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольства чи консульства України матимуть можливість встановити зв’язок з вами або з особою, яку ви зазначили в анкеті.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Лівії збито два українських літаки

Крім того, ми писали про те, що новим послом України в США може стати дипломат Олег Шамшур, який наразі очолює українське дипломатичне представництво у Франції. 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду