Пентагон розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нового озброєння для України, —CNN

09:55, 1 июля 2022
Пріоритет замовлень — ППО, протитанкові засоби, берегові оборонні системи, безпілотники.
Пентагон розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нового озброєння для України, —CNN
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міноборони США наразі розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нової інноваційної зброї та комерційних можливостей, які вони могли б виробити для України.Про це повідомляє CNN.

Очікується, що найближчими тижнями Пентагон ухвалить рішення про те, які ідеї він реалізовуватиме, що зрештою може призвести до запуску виробництва для України, а також для збройних сил США.

Пріоритет замовлень — засоби ППО, протитанкові, протипіхотні, берегові, протитанкові, безпілотні авіаційні системи, контрбатарейний та захищений зв'язок,.

Мета полягає в тому, щоб прискорити виробництво та наростити більше потужностей, оскільки, ймовірно, доведеться підтримувати Україну ще довго після того, як її власні запаси зброї закінчаться.

Видання зазначає, що це відбувається на тлі того, що Пентагон продовжує багаторазове постачання зброї на мільярди доларів. У четвер президент Джо Байден заявив, що США незабаром оголосять про нову допомогу на суму $800 млн, включаючи системи протиповітряної оборони та наступальні озброєння. 

США працюють із більш ніж 50 іншими країнами щодо поставок зброї Україні.

Перевага надавалася російській зброї, бо українські війська знайомі з цими системами і не потребують навчання. Але в міру того, як війна триває, Україна отримує все більш сучасну зброю, а українські військові проходять навчання у сусідніх країнах.

Зазначається, що Пентагон створив детальну бюрократичну структуру для оцінки потреб України та намагається прискорити їх забезпечення. Нова «старша інтеграційна група» із високопосадовців аналізує останні оперативні потреби України.

Фінансування надходить від Ініціативи сприяння безпеці України – це фонд обсягом майже $1 млрд для укладання контрактів на постачання зброї для України.

Контракти на суму майже $240 млн вже укладені в різних сферах, від безпілотників Switchblade до безпечних пристроїв зв'язку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду