Водіям пояснили, як забиратимуть електронні права

17:29, 24 марта 2020
Українцям потрібно знати деякі нюанси.
Водіям пояснили, як забиратимуть електронні права
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мобільний додаток «Дія», яке дозволяє надавати посвідчення водія та техпаспорт онлайн, зовсім недавно стало доступним для українських автомобілістів. Однак впровадження цієї програми викликало цілу хвилю запитань, передає МТСБУ у Facebook.

Нещодавно був запущений додаток «Дія», який дозволяє надавати посвідчення водія та техпаспорт онлайн. У водіїв виникли запитання, як буде відбуватися процедура конфіскації електронних прав.

Представники Мінцифри акцентували увагу на тому, що в додатку «Дія» права і техпаспорт не формуються, а лише відображаються дані, що були внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. Тобто, в разі вчинення порушення, правоохоронці внесуть відповідний запис до реєстру, і він відобразиться на екрані смартфона при першому ж оновленні програми.

Однак не варто забувати про те, що після введення даної інновації у автомобілістів не вилучали паперові або пластикові водійські посвідчення. Тож недобросовісні водії зможуть скористатися ними у разі блокування е-прав.

«На сьогоднішній день система знаходиться в стадії доопрацювання. Ми знаємо про всі нюанси. Найближчим часом вони будуть усунені і у порушників не залишиться жодних шансів обійти систему», — завірив перший заступник Мінцифри Олексій Вискуб.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні створено перший е-сервіс, який нараховує гроші за безпечне керування автомобілем. 

Також у Мінцифрі повідомили важливі деталі щодо додатка «Дія».

Крім того, в Україні планують відновити обов’язковий техогляд з 2022 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України