Рада розглядає постанови про звільнення очільників МОЗ та Мінфіну

14:01, 30 марта 2020
30 березня проходить позачергове засідання Верховної Ради України.
Рада розглядає постанови про звільнення очільників МОЗ та Мінфіну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодня, 30 березня, проходить позачергове засідання Верховної Ради України.

 Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення:

  • 3268 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) (проект н.д. М.Радуцького одержано 27.03.2020). Доповідає:ьГолова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування РАДУЦЬКИЙ Михайло Борисович.
  • 3275 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)(проект н.д. Д.Наталухи одержано 29.03.2020). Доповідає: Голова Комітету з питань економічного розвитку НАТАЛУХА Дмитро Андрійович.
  • 3271 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення (вiд 27.03.2020 № 10559/0/2-20 одержано 27.03.2020). Доповідає: Міністр юстиції МАЛЮСЬКА Денис Леонтійович. Співдоповідає: Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності МОНАСТИРСЬКИЙ Денис Анатолійович.
  • 3276 Проект Закону про внесення зміни до розділу XI "Перехідні положення" Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19 (проект н.д. Д.Монастирського одержано 29.03.2020). Доповідає: Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності МОНАСТИРСЬКИЙ Денис Анатолійович.
  • 3277 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (проект н.д. Д.Разумкова одержано 29.03.2020). Доповідає: Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України КАЛЬЧЕНКО Сергій Віталійович.
  • 3278 Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні"(проект н.д. Д.Разумкова одержано 29.03.2020). Доповідає:народний депутат України СТЕФАНЧУК Руслан Олексійович.

Постанови:

  • Про звільнення Уманського І.І. з посади Міністра фінансів України. Доповідає Прем'єр-міністр України ШМИГАЛЬ Денис Анатолійович. Співдоповідає: Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ГЕТМАНЦЕВ Данило Олександрович.
  • Про звільнення Ємця І.М. з посади Міністра охорони здоров’я України. Доповідає: Прем'єр-міністр України ШМИГАЛЬ Денис Анатолійович. Співдоповідає: Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування РАДУЦЬКИЙ Михайло Борисович.
  • Про призначення Марченка С.М. Міністром фінансів України. Доповідає: Прем'єр-міністр України ШМИГАЛЬ Денис Анатолійович.
  • Про призначення Степанова М.В. Міністром охорони здоров’я України. Доповідає: Прем'єр-міністр України ШМИГАЛЬ Денис Анатолійович.
  • Про призначення Буславець О.А. Міністром енергетики та захисту довкілля України. Доповідає: Прем'єр-міністр України ШМИГАЛЬ Денис Анатолійович. Співдоповідає: Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ГЕРУС Андрій Михайлович

Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення

  • 3279 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Співдоповідає: Голова Комітету з питань бюджету АРІСТОВ Юрій Юрійович.
  • Про скорочення терміну подачі альтернативних законопроектів до проекту Закону "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (реєстраційний №3260).

 Депутати Верховної Ради 271 голосом підтримали рішення про скорочення терміну подачі альтернативних законопроектів до проекту Закону "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№3260)

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив позачергове засідання.


 Народні депутати включили до порядку денного засідання проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" №3279.

Головуючий надав слово для доповіді Прем'єр-міністру України Денис Шмигалю.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу законопроекту №3279.

Законопроект не набрав необхідної кількості голосів (223 «за») і наступним голосуванням був направлений на доопрацювання у профільний комітет. Народні депутати прийняли рішення удвічі скоротити термін подачі альтернативних законопроектів.


 Народні депутати 320 голосами «за» прийняли проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні" №3278.

Верховна Рада розглянула кадрові питання.

Прийнято Постанову " Постанови про звільнення Уманського І. І. з посади Міністра фінансів України" № 3281. За це рішення проголосували 249 народних депутатів.

За постанову «Про звільнення Ємця І. М. з посади Міністра охорони здоров'я України» (№ 3283) проголосував 271 народний депутат.

Водночас, проекти постанов «Про призначення Марченка С. М. Міністром фінансів України» (№ 3282) і «Про призначення Степанова М. В. Міністром охорони здоров'я України» (№ 3284) не набрали необхідної кількості голосів.

Проекту Постанови «Про призначення Буславець О. А. Міністром енергетики та захисту довкілля України» (№ 3280) було знято з розгляду на прохання Президента України.


 Верховна Рада включила до порядку денного та 274 голосами «за» прийняла за основу проект Закону про внесення зміни до розділу XI "Перехідні положення" Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19 №3276.  

 До порядку денного засідання було включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" №3277.

320 голосами законопроект прийнято за основу і 319 голосами в цілому.


 До порядку денного  голосами «за» було включено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення №3271.

274 голосами «за» законопроект прийнято в цілому.


 До порядку денного 317 голосами «за» було включено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) №3275.

312 голосами «за» законопроект прийнято в цілому.


 Для участі у позачерговому засіданні зареєструвалося 292  народних депутатів. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання.

Головуючий повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв’язку з вимогою Президента України. Д.Разумков зазначив, що Верховна Рада працює і буде працювати й далі.

Головуючий також повідомив, що прийняття рішень на цьому пленарному засіданні буде відбуватися без обговорення. До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) №3268.

312 голосами «за» законопроект прийнято за основу та в цілому.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» публікувала порядок денний засідання ВР 30 березня. 

Окрім того, відбулося засідання Погоджувальної Ради. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді