Зеленський підписав закон щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів

11:10, 13 августа 2020
Закон уніфікує підхід до організації торгівлі активами на товарних ринках.
Зеленський підписав закон щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів» № 738-IX. Про це інформує сайт Офісу Президента.

Нагадаємо, зазначений закон Верховна Рада ухвалила 19 червня 2020 року.

Документ усуває проблеми, які заважали повноцінному функціонуванню та подальшому розвитку ринків капіталу в Україні. Крім того, Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачено узгодження українського законодавства з нормами ЄС у сфері фінансових послуг, корпоративного управління та діяльності компаній.

Документ, який підписав Президент, викладає у новій редакції закони України «Про цінні папери та фондовий ринок» (нова назва – Закон України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки») та «Про товарну біржу» (нова назва – Закон України «Про товарні біржі»), а також вносить відповідні зміни до Цивільного, Господарського та Кримінального кодексів, Кодексу України з процедур банкрутства та законодавчих актів України. Таким чином, комплексно врегульовуються питання функціонування ринків деривативних (похідних) фінансових інструментів, ринків капіталу та організованих товарних ринків, а також розбудови їхньої інфраструктури.

Цей закон уніфікує підхід до організації торгівлі активами на товарних ринках з метою забезпечення прозорості цін, які формуються на таких ринках, та запобігання маніпулюванню на них.

Документ розширює перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нових видів цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

У законі передбачено врегулювання відносин, що виникають під час розміщення та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Також документ містить перелік та опис видів професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках, опис вимог, що встановлюються до професійних учасників та їхньої діяльності, зокрема обов’язків перед клієнтами.

Раніше ми розповідали, що в Україні з’явиться новий вид фінансових інструментів: деривативні цінні папери та деривативні контракти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва