Рада вдосконалила процедуру реалізації майна в іпотеці: прийнято закон

12:38, 16 июля 2021
Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні».
Рада вдосконалила процедуру реалізації майна в іпотеці: прийнято закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 16 липня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні». Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Законом створено передумови для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності, підвищення ефективності виконання судових рішень, вдосконалення нормативного регулювання, а також усунення суперечностей між чинними актами в частині реалізації активів в межах процедури виконавчого провадження.

Законом внесено зміни до ряду законодавчих актів у сфері реалізації арештованого майна в межах процедури виконавчого провадження, а саме:

  • виключено процедуру реалізації за фіксованою ціною;
  • визначено порядок проведення електронних аукціонів Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері реалізації майна (майнових прав, інших активів).
  • забезпечено можливість проведення електронних аукціонів  у спосіб продажу майна з можливістю зниження початкової ціни;
  • запроваджено процедури, які забезпечать прозору реалізацію активів;
  • вдосконалено процедуру реалізації предмета іпотеки з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності.

Проект Закону зареєстровано за №3360-1.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як будуть створювати Національне агентство з питань забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду