Рада розглядає законопроект про Держбюджет-2022, трансляція

12:15, 2 декабря 2021
Законопроект про бюджет на 2022 рік розглядають у другому читанні.
Рада розглядає законопроект про Держбюджет-2022, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 2 грудня, проходить чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, під час якого буде розглянуто у другому читанні проект Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік», №6000.

Також у другому читанні планується розглянути два проекти законів про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»: щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери, №6298 і щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, №6297.

Окрім того, до розгляду у другому читанні заплановані проекти законів, серед яких:

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», №5376;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині», №5831;

- «Про антидопінгову діяльність у спорті», №5099.

Ряд законопроектів планується розглянути першому читанні, зокрема:

- «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей», №6104, 6104-1;

- «Про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства», № 5799;

- «Про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі», № 6273;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво», № 5688, 5688-1 .

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву», №6302.

Також до порядку денного включено проекти ратифікаційних законів.


16:58 Головуючий закрив пленарне засідання.


16:56 Постановою тимчасово, у період з 1 по 31 грудня 2021 року, установлено місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в розмірі 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2021 року.


16:48 294 голосами «за» народні депутати прийняли в цілому проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України", №6315.


16:41 Народні депутати 242-ма голосами підтримали 68-у правку, поставлену на підтвердження, якою розділ I законопроекту доповнено статтею 38 такого змісту: «Установити, що у 2021 році, як виняток з положень статті 9 Бюджетного кодексу України, податкова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на розрахунки за енергоносії та комунальні послуги в опалюваний сезон, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються з відповідних місцевих бюджетів розподіляється між місцевими бюджетами, індекс податкоспроможності яких менше 0,9, обласними державними адміністраціями та затверджується рішенням про обласний бюджет».

За результатами голосування законопроект № 6297 прийнято у другому читанні і в цілому 253 голосами «за».


16:30 Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2), №6297.


16:26 Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив про вихід народного депутата Романа Сохи із складу фракції політичної партії "Слуга народу", а також про створення міжфракційного депутатського об’єднання «Цифрова країна» під головуванням народного депутата Олександра Федієнка.


16:19 Після закінчення розгляду всіх правок, поставлених на голосування на їх підтвердження, головуючий поставив на голосування законопроект №6298 для прийняття у другому читанні і в цілому.

За результатами голосування законопроект №6298 прийнято у другому читанні і в цілому 242 голосами «за».


16:10 Народні депутати продовжують голосувати за правки, на підтвердженні яких наполягають народні депутати.


14:25 У засіданні оголошено півгодинну перерву для проведення кварцування у сесійній залі Верховної Ради.


14:20 Головуючий поставив на голосування правки, на підтвердженні яких наполягають народні депутати.


13:23 Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери), №6298.


13:14 За результатами голосування законопроект 341 голосами «за» прийнято за основу і 317 голосами - в цілому.


13:10 До порядку денного включено проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", №6342.

Проект доповів народний депутат Андрій Костін. Він зазначив, що законопроект вноситься у зв’язку з тим, що 31 грудня 2021 року спливає  термін запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України, встановлений статтею 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Законопроект спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.

Законопроектом пропонується продовжити на 1 рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, встановленого статтею 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.


13:05 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Дмитро Гурін.


12:52 Верховна Рада 286 голосами прийняла проект Постанови «Про кошторис Верховної Ради України на 2022 рік» за №6367. 


12:50 Проект кошторису Верховної Ради України на 2022 рік доповів Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко. Він повідомив, що Комітет прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради проект Постанови «Про кошторис Верховної Ради України на 2022 рік» і додатки до нього та рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу і в цілому. 


12:45 Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття законопроекту №6000 у другому читанні.

264 голосами «за» народні депутати підтримали законопроект у другому читанні та 268 голосами в цілому.


12:40 В обговоренні виступають народні депутати.


12:15 У пленарному засіданні оголошено перерву.


11:38 В обговоренні законопроекту виступають представники депутатських фракцій і груп.


11:03 Підготовлений до другого читання проект Закону доповідає Міністр фінансів Сергій Марченко.


11:02 Народні депутати приступили до розгляду у другому читанні законопроекту про Державний бюджет України на 2022 рік, №6000. 


11:01 Народні депутати розглянули і 279 голосами прийняли за основу проект Закону про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі, №6273, зі скороченням наполовину строків надання пропозицій до другого читання. 


11:00 Руслан Стефанчук повідомив про результати проведеної наради та пропозиції щодо зміни порядку розгляду питань. Учасники наради запропонували спочатку розглянути законопроект про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі, №6273, потім розглянути законопроект про Державний бюджет України на 2022 рік, №6000. Далі розглянути законопроекти про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№6342), про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери)», №6298 і про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2), №6297.


10:44 Перед початком розгляду у другому читанні законопроекту про Державний бюджет України на 2022 рік, №6000, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зібрав голів депутатських фракцій і груп на нараду. 


10:35  За результатами голосування законопроект 291 голосом прийнято за основу і в цілому.


10:33 Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко доповів рішення Комітету, який прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

Він також зазначив, що метою Нагойського протоколу є справедливий і рівноправний розподіл вигід від використання генетичних ресурсів, у тому числі шляхом забезпечення належного доступу до генетичних ресурсів і належної передачі відповідних технологій, ураховуючи всі права на ці ресурси та на технології, а також шляхом належного фінансування, сприяючи, таким чином, збереженню біологічного різноманіття і сталому використанню його компонентів. Нагойський протокол застосовується також до традиційних знань, пов’язаних з генетичними ресурсами.

За словами співдоповідача, прийняття законопроекту для України, як країни з багатими природними ресурсами, сприятиме інтеграції до міжнародних правил та процедур використання (набуття власності, продаж прав на володіння, наукові дослідження з вивчення властивостей тощо) генетичних ресурсів та справедливого і рівноправного розподілу отриманих вигід та стимулюватиме збереження природних ресурсів як джерела прибутку та покращення середовища існування людини, підвищення інвестиційної привабливості та покращення міжнародного іміджу України як країни, для якої питання збереження довкілля є одним з пріоритетних.


10:20 Проект Закону про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття, №0125, доповів заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький.


10:18 Народні депутати підтримали законопроект і за результатами голосування 282 голосами прийняли в цілому.


10:16 Парламентарії розглядають проект Закону про ратифікацію Протоколу до Угоди між Урядом Угорської Республіки, Урядом Румунії, Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України стосовно створення багатонаціонального інженерного батальйону, №0129.

Законопроект доповів заступник Міністра оборони Олександр Поліщук.

Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе доповіла рішення Комітету. який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в цілому і ратифікувати зазначений Протокол.


10:05 Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


10:00 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що скільки і на які цілі додадуть у бюджеті на 2022 рік місцевим судам, Антикорсуду та Верховному Суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду