Зеленський затвердив збільшення штрафів за відмову у пільговому перевезенні громадян

18:02, 17 октября 2019
Штрафи зросли у 19 разів.
Зеленський затвердив збільшення штрафів за відмову у пільговому перевезенні громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» №166-ІХ, який був ухвалений парламентом 3 жовтня 2019 року, передає офіційний сайт глави держави.

Закон збільшує санкції за безпідставну відмову водіїв автотранспортних засобів від пільгового перевезення громадян. Так, документ передбачає, що безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян тягне накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до цього штраф становив 8 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Документ спрямований на зменшення випадків безпідставної відмови у пільговому перевезенні громадян, відновлення соціальної справедливості та зниження напруги у суспільстві.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент підписав закон щодо забезпечення ефективності діяльності НАЗК.

Крім того, Володимир Зеленський підписав закон про концесію.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва