Суд сприяє у відновленні порушеного права власності громадян

18:35, 29 октября 2018
Власник домігся внесення до ЄРДР відомостей щодо порушення забудовником ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» його права на майно.
Суд сприяє у відновленні порушеного права власності громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рішенням Київської міської ради земельна ділянка 0,19 га на вул. Обсерваторній, 4 передана ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» для будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Втім, незважаючи на наявність на цій земельній ділянці, яка є прибудинковою територією будинків 16 та 14а по вул. Воровського, гаражів громадян, забудовник земельної ділянки по вул. Обсерваторній, 4 у Києві – ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС», встановило на їх території будівельний паркан.

У зв’язку із тим, що ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» встановлено металевий паркан на ділянці, де встановлений гараж за адресою: м. Київ, вул. Воровського, 16 та укріплено його бетонними плитами, власники позбавлені права користування майном та взагалі не мають до нього доступу. Крім того, згідно Чергового кадастрового плану земельна ділянка ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» позначена за реєстровим номером 031, а зареєстрований на праві приватної власності за власником гараж – за реєстровим номером 037. Таким чином, ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» без законних на те підстав здійснює дії щодо будівництва на іншій земельній ділянці, чим порушує право власності позивача щодо володіння та користування майном.

На неодноразові звернення власника до забудовника з проханням надати йому доступ до належного йому майна було відмовлено. На письмові звернення відповіді він так і не отримав.

3 жовтня 2018 року ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» вчинило дії щодо демонтажу належного власнику гаражу без наявних на те законодавчих підстав. Крім того, на даний час дозвіл на початок будівельних робіт у ТОВ «ЛАВАНДА ПЛЮС» відсутній.

В зв’язку з цим власник звернувся до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження. Втім, йому було відмовлено.

Лише наприкінці жовтня суд виніс рішення, яким змусив правоохоронні органи внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду