Дефіцит фонду оплати праці для працівників апарату суду — 2 млрд грн

13:16, 5 июля 2019
Майже 2 млрд грн становить дефіцит фонду оплати праці для працівників апарату суду, — заступник голови ДСА Людмила Гізатуліна.
Дефіцит фонду оплати праці для працівників апарату суду — 2 млрд грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада суддів України на своєму засіданні 5 липня під головуванням Вадима Бутенка визнала незадовільною роботу ДСА стосовно оплати праці  працівників апарату суду.

«Дефіцит фонду оплати праці для працівників апарату суду — майже 2 млрд», — повідомила заступник голови ДСА Людмила Гізатуліна.

Втім вона зазначила, що ДСА робить все, щоб збільшити фонд оплати праці. Вже збільшено на 590 млн грн. Але треба ще 1,3 млрд грн.

Член РСУ, суддя Київського окружного адміністративного суду Олег Головенко звернувся до заступника голови ДСА Людмили Гізатуліної: «Для кого ви купляєте комп’ютери та робите ремонти? У 2019 році, за даними бухгалтерії, звільнилося вже 18 працівників апарату.

Секретар судового засідання отримував у 2018-му 18 тис. грн. У 2019-му — 13 362 грн. А в червні 2019 року — вже 7280 грн.

У 2018 році помічник судді отримував 20,5 тис. грн.

У 2019-му — 15 тисяч грн.

У червні 2019 року — 11 тис грн.

«Зараз ми оголошуємо конкурс, але люди просто не прийдуть», — наголосив він.

Людмила Гізатуліна зазначила, що бюджет на 2019 рік почав формуватися влітку 2018-го. Мінфін довів до відома ДСА, що видатки мають залишитися на рівні 2018 року.

«Тоді ніхто не знав, що КСУ ухвалить рішення щодо оплати праці суддів. Ці видатки пішли на оплату праці суддів. Тому працівники суду отримують менше», — акцентувала Гізатуліна.

Член РСУ Ігор Бахаєв поставив питання Людмилі Гізатуліній: чому ДСА, будучи головним розпорядником коштів, якщо Мінфін не забезепечує потреби судів, навіть не намагається донести це до суддівського самоврядування та повідомити про існуючі проблеми?

Вадим Бутенко запитав Людмилу Гізатуліну: чому ДСА не зверталося до Ради суддів щодо проблем з забезпеченням оплати праці працівників апарату?

На черговому засіданні РСУ у вересні буде заслухано голову ДСА Зеновія Холоднюка щодо вирішення цього питання.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» проводить текстову трансляцію засідання Ради суддів України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді