Вже охороняються 5 будівель ВАКС, але для ефективної роботи необхідне оновлення автопарку, — командуючий Нацгвардії

16:30, 23 августа 2019
Також Микола Балан розповів, що окрім Антикорсуду, гвардійці охороняють 117 судових установ.
Вже охороняються 5 будівель ВАКС, але для ефективної роботи необхідне оновлення автопарку,  — командуючий Нацгвардії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«На сьогоднішній день здійснюється охорона 117 судових установ, для чого щоденно залучається понад 400 військовослужбовців», — розповів 23 серпня під час Колегії Міністерства внутрішніх справ командуючий Національної гвардії України Микола Балан.

Також він зазначив, що в найближчий час у гвардійців додасться роботи з Вищим антикорупційним судом, хоча вже зараз розпочато охорону п’яти його будівель. «А з п’ятого вересня цього року підрозділи гвардії розпочинають здійснювати конвоювання до зазначеного суду», — розповів Микола Балан.

Проте, за словами командуючого Нацгвардії, для справді успішного виконання цих завдань існує нагальна потреба в оновленню автопарку для перевезення засуджених, які б відповідали вимогам сьогодення та концепції захисту прав людини, на що постійно звертає увагу Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

«Оновлення парку триватиме поетапно. Але, пане міністре, при сьогоднішньому фінансуванні це може зайняти до трьох років», — пояснив Арсену Авакову Микола Балан.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді