Вилучення судових рішень з Єдиного державного реєстру є неможливим, — ДП ІСС

12:22, 10 декабря 2019
ДП «Інформаційні судові системи» повідомило, що закон прямо забороняє вилучення судових рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень.
Вилучення судових рішень з Єдиного державного реєстру є неможливим, — ДП ІСС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Наразі, Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР) є чи не найбільш соціально затребуваним ресурсом з досить широкою аудиторією. На сьогодні база вже містить понад 93 млн судових рішень. І ця кількість постійно збільшується.

ДП «Інформаційні судові системи» є адміністраторами ЄДРСР. Порядком ведення Реєстру чітко визначене коло повноважень та зона відповідальності підприємства.

До зони відповідальності Підприємства не входить можливість невнесення до Реєстру судових рішень/їх редагування, а пункт 3 розділу IV Порядку також містить пряму заборону Підприємству, як адміністратору Реєстру, виключати з Реєстру електронні копії судових рішень або вносити будь-які зміни до них, крім випадків, що пов’язані з необхідністю виправлення технічної помилки, допущеної під час надсилання до Реєстру судового рішення або окремої думки судді, їх реєстрації в Реєстрі, ведення Реєстру або інших випадків, передбачених законом.

Відповідно до статті 2 Закону України від 22 грудня 2005 року №3262 «Про доступ до судових рішень», усі судові рішення підлягають оприлюдненню в електронній формі, а стаття 8 цього ж Закону прямо забороняє вилучення судових рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень», — повідомляє ДП «ІСС» на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що відповідна інформація викладена в листі, що розсилався судам на початку 2019 року.

«Видалення реєстраційних даних щодо конкретної судової справи не допускається. У виключних випадках, пов’язаних з порушеннями користувачами абзацу першого пункту 6 розділу 5 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, що призвело до необхідності коригування даних в АСДС або в інших підсистемах, адміністратор здійснює таке коригування на підставі Наказу про проведення службового розслідування щодо винної особи.

У разі отримання від судів звернень щодо видалення технічних документів із автоматизованої системи без одночасного надання копії наказу про проведення службового розслідування щодо винної особи та відповідного висновку за результатами такого розслідування щодо винної особи та відповідного висновку за результатами такого розслідування, зазначені звернення будуть залишатися Підприємством без розгляду», — йдеться у звернення ДП «ІСС» на ім’я голів всіх судів від 26.02.2019 року.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва