Радниця Гончарука прокоментувала порядок відбору на держслужбу

12:00, 23 января 2020
Важливо, щоб претендент на посаду державної служби працював офіційно, аби можна було перевірити правдивість його резюме.
Радниця Гончарука прокоментувала порядок відбору на держслужбу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо ви надсилаєте резюме на посаду державної служби, важливо працювати офіційно, аби можна було перевірити правдивість ваших слів. Про це у коментарі «Судово-юридичній газеті» заявила радниця прем'єр-міністра України, засновниця HR GOV Club Світлана Котляревська.

Радниця прем’єра підкреслила, що Національному агентству України з питань державної служби (НАДС) важливо мати змогу перевірити наявний досвід кандидата. Тому для людей, які працювали неофіційно, це буде додатковими труднощами, адже вони не зможуть довести факт роботи на певних посадах.

Також вона відзначила прогрес у питанні відкритості при відборі на посади категорії «А».

«При проходженні співбесіди на посаду категорії «А» є конкретні компетенції, за яким оцінюються претенденти на кожну посаду. Записи всіх співбесід можна подивитися на офіційному каналі НАЦ на YouTube. Тобто будь-який кандидат може подивитися усі співбесіди усіх кандидатів, але не онлайн. Тому що, коли вони будуть транслюватися наживо — якщо у нас 10 кандидатів на посаду, то коли перший зайшов, останній може знати, про що того запитали. Тому тільки завершуються співбесіди, лише тоді викладаються записи. Аби не було ні в кого переваг. Тестування відбувається анонімно, людина фізично приходить у НАДС і проходить тестування», — розповіла вона і додала, що сьогодні державна служба відчуває справжній кадровий голод.

 Котляревська підкреслила, що величезною проблемою державної служби є низькі заробітні плати.

«На жаль, мало професійних кадрів. Наприклад, зараз реформується державна митна служба, де потрібні професіонали. Чи багато йде людей на митницю?! Ні. Багато десятиліть митниця фінансувалася з офіційних та неофіційних джерел, тому в разі роботи за законом є проблеми із зарплатнею. Тому державній службі потрібні ідейні люди, для яких гроші не будуть мотивацією», — сказала вона.

У свою чергу, представниця НАДС Наталія Зінченко, відповідаючи на запитання кореспондента «Судово-юридичної газети», відзначила, що інформацію про конкурси на посади можна знайти на офіційному сайті, де розміщено дані про кожну посаду, а після закінчення дедлайну прийому документів можна подивитися список осіб, які подалися. Списки регулярно оновлюються.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАДС запустило в дослідну експлуатацію інформаційну систему управління людськими ресурсами PoClick.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси