В Україні запустили систему управління персоналом PoClick

11:24, 6 декабря 2019
На першому етапі в системі PoClick буде створена структура ЦОВВ.
В Україні запустили систему управління персоналом PoClick
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАДС запустило в дослідну експлуатацію інформаційну систему управління людськими ресурсами PoClick. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У систему вже завантажені реальні дані кадрового обліку НАДС і здійснюються типові процедури. До кінця року дослідна експлуатація системи PoClick розпочнеться також у Міністерстві фінансів України та Міністерстві цифрової трансформації України. У 2020 році на використання системи мають перейти всі міністерства, а згодом й усі державні органи в Україні, кількість яких перевищує 5 тисяч.

Хоча розробка системи PoClick розпочалася ще на самому початку 2019 року, мета і принципи інформаційної системи відповідають завданням нового уряду. «Одне з ключових завдань Кабінету Міністрів полягає в підвищенні ефективності державного управління. Запровадження сучасної ІТ-системи для управління персоналом на державній службі дозволить позбутись обтяжливих кадрових процедур, автоматизувати їх і перевести в «цифру». Крім того, це потужний інструмент для кожного державного менеджера», — зазначив прем'єр-міністр України Олександр Гончарук.

У систему PoClick вносяться всі відомості про всіх, хто має сьогодні статус державного службовця, від їхніх завдань і обов'язків і аж до розміру заробітної плати. Запуск такої системи дозволить оцифрувати діяльність близько 200 тисяч осіб, які працюють в органах влади. А це величезна кількість даних для аналізу і прийняття управлінських рішень.

«Я керував проєктом PoClick з початку 2019 року, — розповідає Олександр Стародубцев. — Ця система складна в розробці, адже вона має враховувати потреби і особливості процедур усіх органів влади. Але вона має бути легкою у використанні. Власне, головне її завдання - підвищити керованість на державній службі, дати потужний інструмент для управління, а також вивільнити величезний людський ресурс, який зараз задіяний в паперовому кадровому обліку. Тоді ми зможемо нарешті забути про радянське сполучення «кадровий облік» і перейти до формування справжньої сучасної функції HR у сфері державного управління».

Андрій Сухов, який сьогодні керує проектом PoClick, додав, що впровадження системи потребує величезної навчальної і роз'яснювальної роботи. «Ми маємо навчити державних службовців користуватись системою, пояснити її можливості і переваги. Під час дослідної експлуатації ми відтестуємо в реальному режимі роботу системи в НАДС. Цей досвід стане основою для розповсюдження PoClick на решту ЦОВВів», — зазначив він.

На першому етапі в системі PoClick буде створена структура ЦОВВ, заведені особові картки, налагоджений документообіг. На другому етапі буде доданий функціонал KPI для кожного співробітника, а також облік навчання держслужбовців.

Згодом доступ до даних системи буде публічним, але без розкриття персональних даних. Наприклад, кожен охочий зможе побачити середню заробітну плату по підрозділу міністерства чи відомства, а от дані про кожного окремого чиновника будуть доступні лише його керівнику та службі персоналу. З цією метою буде створено публічний портал, схожий на модулі аналітики, які використовують в системі ProZorro та ProZorro.Продажі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чому електронне правосуддя не може повноцінно працювати в Україні

Також в Україні стартує створення цифрового ID громадян.

Крім того, МВС представило електронну систему перевірки документів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді