Раді пропонують змінити законодавство про оподаткування майна

13:00, 28 мая 2020
Метою законопроекту є забезпечення єдиного підходу при визначенні ставки податку на дохід, отриманий за продаж протягом звітного податкового року більше ніж одного об’єкта нерухомості.
Раді пропонують змінити законодавство про оподаткування майна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради опублікували законопроект №3540 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування майна та доходів фізичних осіб)». Авторами є представник «Слуги народу» Олександр Дубінський та нардеп від групи «За майбутнє» Віктор М’ялик. Метою прийняття цього законопроекту є забезпечення єдиного підходу при визначенні ставки податку на дохід, отриманий платниками податку на доходи фізичних осіб у випадку продажу такими платниками протягом звітного податкового року більше ніж одного об’єкта нерухомості: житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення.

Новації

Депутати пропонують доповнити Податковий кодекс.

Статтю 172 у пункті 2 прописати: «Дохід, отриманий платником податку, в тому числі, платником податку, який не зареєстрований фізичною особою - підприємцем, від продажу протягом звітного податкового року другого та всіх наступних об’єктів нерухомості, зазначених у пункті 172.1 цієї статті, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в пункті 172.1 цієї статті, незалежно від підстав набуття права власності на такі об’єкти, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 цього Кодексу». (Ставка податку становить 5 відсотків бази оподаткування).

У статтях 266-267 прописати, що податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити, що надсилаються платнику податку, повинні містити по кожному з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, зокрема, інформацію щодо адреси місцезнаходження об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості, його площі, ставок та наданих пільг фізичним особам зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, інформацію щодо виду транспортного засобу, марки, моделі, об’єму двигуна, року випуску, реєстраційного номеру, ставок та наданих фізичним особам зі сплати податку на транспортний засіб.

У статті 268 передбачити, що надіслані платежі із сумами податку мають обов’язково містити кадастровий номер земельної ділянки, площу земельної ділянки, ставок та наданих пільг фізичним особам зі сплати плати за землю.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції підготувало законопроект, яким пропонується переосмислення виконавчого провадження в Україні під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва