В Хмельницькому окружному адмінсуді пояснили ситуацію щодо заяви до ВРП Петра Салюка

17:46, 23 июня 2020
Суддя відмовляється виконувати взяті на себе перед зборами суддів зобов’язання щодо забезпечення робочим місцем помічника у своєму кабінеті, - заява Хмельницького ОАС
В Хмельницькому окружному адмінсуді пояснили ситуацію щодо заяви до ВРП Петра Салюка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Петро Салюк 19 червня звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в свою діяльність як судді.

На відміну від уже традиційних скарг суддів на сторони судового процесу, представників правоохоронних органів або активістів, на цей раз суддя поскаржився на втручання в його діяльність з боку голови Хмельницького окружного адміністративного суду Олени Ковальчук та керівника апарату суду Олександра Панчука.

Зокрема, суддя вважає, що спроба перемістити його помічника в інше приміщення – це не що інше, як спроба тиску.

В Хмельницькому окружному адмінсуді прокоментували дану заяву колеги.

«Варто відмітити, що у зв’язку із недостатністю у суді кабінетів для розміщення суддів та працівників апарату, виникла необхідність облаштування достатньої кількості кабінетів. Кабінет № 207 загальною площею 32,7 м2, який зайнятий суддею Салюком П. І., планувалося розділити на два окремих кабінети по 16,35 м2 (у користуванні інших суддів перебувають кабінети із аналогічною або значно меншою загальною площею, площа найменшого кабінету – 10,8 м2). Тобто, площа поділеного кабінету не лише дозволяла б розміщенню столу, а й забезпечила б комфортні умови роботи судді.

Після звернення судді Салюка П. І. до зборів суддів Хмельницького окружного адміністративного суду було підтримано його пропозицію щодо неподілу кабінету за умови розміщення у ньому помічника судді. На сьогоднішній день суддя відмовляється виконувати взяті на себе перед зборами суддів зобов’язання щодо забезпечення робочим місцем помічника  у своєму кабінеті.

Щодо відібрання у судді Салюка П. І. секретаря судового засідання повідомляємо, що у Хмельницькому окружному адміністративному суді секретар судового засідання не закріплений за будь-яким суддею. Натомість діє відділ забезпечення розгляду адміністративних справ, який забезпечує суддів секретарями судового засідання», — відмітили у суді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області