У Раді хочуть жорсткіше карати за порушення у сфері містобудування

15:20, 28 июля 2020
Проектом пропонується внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У Раді хочуть жорсткіше карати за порушення у сфері містобудування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної ради опублікували текст законопроекту № 3876-1 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері містобудування». Авторами є група народних депутатів від фракції «Слуга народу», серед яких: Володимир Іванов, Ігор Васильковський, Олександр Літвінов та інші.  Автори пишуть, що проектом Закону України пропонується внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині актуалізації складу злочинів за правопорушення у сфері містобудування, а також збільшення відповідальності за злочини, передбачені відповідними кодексами.

Новації

Проектом Закону України пропонується:

включення до Кримінального кодексу України статті 270-2, яка передбачає настання кримінальної відповідальності за порушення встановлених вимог містобудівного законодавства та будівельних норм, що заподіяло шкоду здоров’ю чи спричинило загибель людей, або якщо внаслідок протиправний дій було завдано майнову шкоду (у великому розмірі – якщо збитки становлять від 2500 до 50000 мінімальних розмірів заробітних плат, чи в особливо великих розмірах – якщо збитки становлять понад 50000 мінімальних розмірів заробітних плат). Передбачається покарання штрафом у розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до двох років;

внесення змін до статей 96, 961, 18842 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині збільшення штрафних санкцій за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, внесення змін до статей 2446, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині процедурних питань розгляду справ про адміністративні правопорушення. Зокрема передбачено покарання від 3 до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Невиконання законних вимог (приписів) посадових осіб органу державного містобудівного контролю

- тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Недопущення суб’єктами містобудування посадових осіб органу державного містобудівного контролю для здійснення посадовими особами заходів державного містобудівного контролю,  -

тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тощо.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у «Слузі народу» вирішили врегулювати проходження служби  у Службі судової охорони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва