Україна очолила рейтинг прозорості публічних закупівель

16:05, 14 августа 2020
Ухвалення нової редакції Закону «Про публічні закупівлі» восени 2019 року зробило свою справу.
Україна очолила рейтинг прозорості публічних закупівель
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українська система публічних закупівель набрала 97,05 бала зі 100 можливих і посіла перше місце у Transparent Public Procurement Rating (Рейтингу прозорості публічних закупівель). Про це на своїх сторінках у фейсбуці повідомили заступник міністра розвитку економіки Світлана Панаіотіді та ексголова Державної митної служби, один із творців системи ProZorro Максим Нефьодов.

Рейтинг проводить Institute for Development of Freedom of Information спільно з партнерськими організаціями. Він оцінює законодавство держзакупівель та прозорість процесів за 64 показниками. Спочатку рейтинг охоплював лише європейський та азійський регіони, однак тепер до нього входять 39 країн світу.

Друге та третє місця цього року посіли Молдова (92,81 бала) і Колумбія (91,77 бала) відповідно. Найгірший результат у Таджикистану — він отримав 37,88 бала.

«Ще нещодавно в цьому рейтингу Україна посідала друге місце (86,26 бала) та програвала Молдові (тобто, в якомусь сенсі, самі собі – ви ж пам‘ятаєте, що молдовський M-Tender – це приклад міжнародної експансії ProZorro). Утім, ухвалення нової редакції Закону «Про публічні закупівлі» восени зробило свою справу», – зазначив Максим Нефьодов.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва