У Києві будуть перевіряти якість повітря на спеціальних станціях

12:19, 17 августа 2020
Перші дві станції моніторингу повітря в Києві встановлять до кінця року.
У Києві будуть перевіряти якість повітря на спеціальних станціях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До кінця 2020 року у столиці планують встановити обладнання для моніторингу повітря у двох локаціях – в Дарницькому та Дніпровському районах.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

«Дві станції моніторингу повітря з’являться у Києві до кінця року!

Невдовзі перші пости, які аналізують якість повітря, будуть закуплені та встановлені у столиці. Маю важливі деталі щодо обладнання.

Так, до кінця 2020 року прилади будуть розміщені за адресами:

  • вул. Каунаська, 12, Дніпровський район (на обладнання та обслуговування виділено близько 15,6 мільйона гривень);
  • вул. Декабристів, 1, Дарницький район (обладнання та послуги коштують 20,5 мільйона гривень)», – написав Костянтин Яловий.

Обладнання, яке встановлять у Києві, буде складатись із приладів, що вимірюватимуть концентрації різних речовин в атмосфері.

«У пунктах за різними адресами обладнання буде дещо відрізнятись, однак основна «начинка» приблизно однакова. Це аналізатори для визначення концентрації речовин в атмосферному повітрі (CO, діоксиду сірки, оксидів азоту, зважених часток, формальдегіду тощо), пробовідбірні пристрої, газові магістралі, системи збору даних, метеорологічні комплекси, а також програмне забезпечення.

Серверна частина системи моніторингу буде розміщена у центрі обробки даних Київради. А інформація з приладів буде доступна онлайн – планується її оприлюднення на сайтах Київради та КМДА (Управління екології та природних ресурсів)», – деталізував Костянтин Яловий.

В рамках створення системи моніторингу повітря у Києві планується 22 станції за різними адресами.

«Загалом у Києві буде створено 22 пункти моніторингу. Цьогоріч – два. На наступний рік також уже закладені кошти, так що нові станції будуть з’являтися.

Чому моніторинг повітря так важливий для столиці?

Київ – великий мегаполіс, який щосекунди забруднюється підприємствами, викидами автотранспорту тощо. Знаючи, які речовини і де викидаються у повітря, муніципалітет зможе здійснювати заходи для очищення атмосфери. Наприклад, обмежувати рух транспорту, проводити полив вулиць чи зобов’язувати підприємства встановлювати додаткові засоби очистки», — пояснив Костянтин Яловий.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України