«Непрестижність окремих педагогічних спеціальностей призводить до згортання підготовки відповідних фахівців», — т.в.о. міністра освіти і науки

13:50, 18 августа 2020
Коронавірус та мала оплата праці стали справжніми викликами для освітян.
«Непрестижність окремих педагогічних спеціальностей призводить до згортання підготовки відповідних фахівців», — т.в.о. міністра освіти і науки
4studio.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Величезним викликом для української освіти  є малі зарплати педагогів, а також непрестижність окремих напрямків освіти, що призводить до згортання підготовки відповідних фахівців. Про це зазначив т.в.о. міністра освіти і науки (МОН) України Сергій Шкарлет під час щорічного освітянського форуму.

Зокрема т.в.о. міністра вказав, що зараз активно через коронавірус  розвиваються: дистанційне навчання, засади інтернет-технологій. При цьому гальмує розвиток даних напрямків відсутність досвіду і методичних рекомендацій.

«Серед традиційних для нас викликів – нестача розміру оплати педагогічних та науково-педагогічних працівників, несправедливий розподіл праці в закладах освіти... Ще одним викликом є слабка технічна готовність закладів освіти і запровадження та використання сучасних дистанційних технологій. Особливо це стосується маленьких міст, містечок, сільської місцевості. Недостатня доступність громадян України до освіти в розрізі регіонів, а також соціальне та майнове розшарування», - сказав Сергій Шкарлет.

При цьому він відзначив, що в МОН намагаються вирішити дані проблеми.

«Одним з викликів є недостатньо висока престижність праці педагогів, а це суттєво зменшує мотивацію вступу на педагогічні спеціальності.  Маємо також недосконалість підтримки молодих педагогів: проблеми з житлом та влаштуванням. Непрестижність окремих напрямків спеціальностей призводить до згортання підготовки відповідних фахівців», - відзначив Шкарлет.

За його словами, в міністерстві вже розпочали роботу стосовно збільшення оплати праці педагогічних працівників. Також т.в.о. міністра заспокоїв учителів, учнів та батьків, сказавши, що області України на 99% забезпечені підручниками до нового навчального року

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у МОН надійшло звернення від Профспілки працівників освіти про відсутність надбавок до зарплати за дистанційну роботу. МОН надало відповідь й повідомило, що надбавки будуть. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Малишенко
    Тетяна Малишенко
    голова Славутицького міського суду Київської області
  • Віра Фоміна
    Віра Фоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду