Мін’юст покращив процес нарахування винагород державним виконавцям

14:10, 16 сентября 2020
Державні виконавці отримали можливість формувати заяву про виплату винагороди у Автоматизованій системі виконавчого провадження.
Мін’юст покращив процес нарахування винагород державним виконавцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 16 вересня, набув чинності Наказ Міністра юстиції № 2969/5 «Про внесення змін до Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження». У змінах йдеться про те, що державні виконавці отримали можливість формувати проект заяви про виплату винагороди у Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

«Зафіксуємо цей важливий факт: відсьогодні державні виконавці мають значно більше часу на примусове виконання рішень! Ні, тривалість робочого дня у державних виконавців не змінилася. Просто ми завершили виконання проекту із запровадження автоматизованого процесу нарахування винагород державним виконавцям!», — переможно повідомляє він.

Дійсно, у розділі І Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження з’явився новий пункт 10 такого змісту:

«Система забезпечує можливість формування державним виконавцем, на виконанні у якого перебував (перебуває) виконавчий документ, проекту заяви про виплату винагороди з використанням відомостей, наявних у Системі.

Після перевірки відомостей, що мають зазначатися у заяві, та їх редагування (за необхідності) проект заяви зберігається державним виконавцем та блокується програмними засобами Системи для можливості редагування.

У разі виявлення помилок у проекті заяви, що був збережений державним виконавцем, такий проект у Системі визнається державним виконавцем помилковим та формується новий проект заяви».

Винагорода державного виконавця, згідно з затвердженим Кабміном Порядком, складає 2% від стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом.

«Що змінилося із запровадженням Нового порядку? Замість багатогодинної рутинної роботи із заповнення бланків та обрахування сум коштів, які підлягали сплаті та були стягнуті, - заповнення одної короткої заяви в електронному вигляді. Усі необхідні дані підтягуються до заяви та обраховуються в автоматичному режимі», — коментує зміни заступник Міністра.

Він також переконаний, що дані зміни сприятимуть підвищенню результативності роботи органів ДВС Міністерства юстиції, і очікує в цьому переконатися вже у жовтні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді