Київ заснували у 19 столітті – з’явилася реакція МОН на помилку в підручнику

18:20, 23 сентября 2020
Фото помилки з підручника виклали у соціальних мережах користувачі.
Київ заснували у 19 столітті – з’явилася реакція МОН на помилку в підручнику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У соціальних мережах та ЗМІ був розповсюджений скріншот сторінки підручника «Українська мова» (1 клас, авт. Хорошковська О. Н., 2012 року видання), який містив помилку щодо дати заснування столиці України – м. Київ. Зокрема, там вказано, що місто було засновано, як і всі його святині, у 19 столітті.

Сьогодні з’явилася реакція Міністерства освіти і науки України (МОН). В пресслужбі повідомили, що зазначений підручник не відповідає типовим освітнім програмам та вимогам Нової української школи і понад 5 років не використовується як базовий підручник в освітньому процесі.

Також в МОН підкреслили, що відповідно до нового Державного стандарту початкової освіти, впровадження якого розпочато з 1 вересня 2018 року, розроблені типові освітні програми для початкової школи та здійснюється забезпечення підручниками Нової української школи.

Наразі перелік навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих МОН для використання в початковій школі у 2020-2021 навчальному році, містить нові підручники для 1-3 класів закладів загальної середньої освіти. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала про основні нарікання батьків та учнів на шкільні їдальні. Зокрема, шкільними їдальнями користуються понад 50% школярів, а основними причинами, через які учні відмовляються від харчування у школі, є несмачна та холодна їжа або поганий вигляд та запах страв. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва