Михайло Федоров презентував послугу реєстрації ФОП за лічені хвилини

16:49, 12 октября 2020
Мінцифра розробила сервіс найшвидшої реєстрації бізнесу у світі та хоче позбавитися реєстраторів
Михайло Федоров презентував послугу реєстрації ФОП за лічені хвилини
LIGA.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі відомої телепрограми розповів, що Мінцифра запроваджує нову революційну послугу держави - найшвидшу реєстрацію бізнесу у світі: 15 хвилин для ФОП та 30 хвилин для ТОВ. 

«З 5 жовтня все автоматично, без втручання третіх осіб. Громадянин створює ФОП чи ТОВ, а податкова просто отримує повідомлення про нового підприємця. На сьогодні ще працює реєстратор, який перевіряє дані. Але його ми теж хочемо, завдяки змінам у законодавстві, виключити з цього процесу», – заявив Михайло Федоров.

 Крім того, Міністр продемонстрував, як протягом 23 хвилин зареєструвати новонароджену дитину, а також провести реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та отримати податковий номер, призначення державної допомоги тощо. 

Одночасно 5 жовтня на порталі Дія запрацювала комплексна онлайн-послуга єМалятко. Україна стала лідером у світі за кількістю онлайн-послуг для дітей.

«Дуже пишаюся цією послугою. Раніше батькам доводилося відвідати близько 10 держустанов, зібрати більше 30 документів та витратити на це до 10 днів. Тепер можна зробити це просто з пологового будинку протягом 20 хвилин», – прокоментував Міністр Михайло Федоров. 

Також нагадуємо, для того щоб отримати комплексну послугу єМалятко онлайн, необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Він допоможе авторизуватись у електронному кабінеті громадянина та підписати заяву перед подачею. Потрібно мати номер медичного висновку, що надходить мамі в смс-повідомленні одразу в момент реєстрації малюка у медичній системі. Свідоцтво про народження дитини батьки можуть забрати на наступний день після подання заяви на порталі «Дія». Документ також одразу стане доступним у мобільному застосунку «Дія».

Раніше Кабінет Міністрів схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде