Рулетки у контролерів будуть свої? — ФОПи відреагували на «покращення» від Гетманцева

12:55, 17 ноября 2020
Нинішня редакція законопроекту 4313 повністю нівелює питання лібералізації застосування РРО.
Рулетки у контролерів будуть свої? — ФОПи відреагували на «покращення» від Гетманцева
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зміненому законопроекті про реєстратори розрахункових операцій (РРО), який Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики виніс на сесійне засідання Верховної Ради під №4313-д, представники малого бізнесу знайшли для себе чимало цікавого. Особливо їм «сподобалось» встановлення граничної загальної площі торгового об’єкту, що не має перевищувати 60 кв. метрів – у селах або селищах, та 40 кв. метрів - у містах, де дозволяється не використовувати РРО.

Більше того, запропонованими змінами до Податкового кодексу контролюючим органам надається право під час проведення перевірок у платників єдиного податку перевіряти документи, що підтверджують право власності чи право користування платника єдиного податку на торговий об’єкт, вимагати від платників єдиного податку залучення повноважних осіб або службових осіб такого платника податку для спільного з представниками контролюючого органу обміру торгових об’єктів, де здійснюється реалізація товарів чи надання послуг.

Відразу передбачені й санкції. У Законі України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з’явиться нова стаття 20-1, у якій йдеться, що «до платників єдиного податку, у разі ненадання документів, що підтверджують право власності чи право користування на торговий об’єкт та/або недопуск до проведення обміру торгових об’єктів з метою перевірки відповідності торгового об’єкту вимогам щодо застосування або не застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Це на сьогодні – 5 100 гривень.

Ці положення, разом із розширенням так званих ризикових видів діяльності, повністю нівелюють розрекламоване владою перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг та лібералізацію застосування реєстраторів розрахункових операцій, вважають ФОПи.

Вони сподіваються на здоровий глузд парламентарів при розгляді законопроекту № 4313-д, соціальні мережі рясніють їх уїдливими запитаннями:

«А рулетки у контролерів будуть свої?»

«Сортір теж рахувати?»

«Ну звідки ж з‘явилася ця ненависть до ФОПів?».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси