Єдиний реєстр засуджених та ув’язнених готують до практичної експлуатації

14:10, 5 января 2021
За словами міністра юстиції, він вже наповнений необхідними даними.
Єдиний реєстр засуджених та ув’язнених готують до практичної експлуатації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Завершується дослідна експлуатація Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, створення якого стартувало з вересня 2017 року і стало можливим за підтримки міжнародних партнерів України. За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, його вже наповнили необхідними даними.

Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволить українським органам виконання покарань вперше мати повну інформацію про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить ефективний контроль за правопорушниками без ізоляції від суспільства.

Використовуючи Реєстр, сотні працівників органів виконання покарань та пробації тепер зможуть швидше працювати та скоротити роботу з паперами у своїй щоденній роботі.

«Запуск Єдиного реєстру засуджених підвищує рівень управління злочинцями згідно з європейськими стандартами і при цьому дозволяє нам застосовувати індивідуальний підхід у взаємодії з кожною особою та злочином», – зазначив директор Центру пробації Олег Янчук.

Як відомо, у червні 2018 року Міністерство юстиції України своїм наказом № 2023/5 затвердило Порядок формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту.

Згідно з ним, право вносити до Реєстру відомості про засуджених, осіб, узятих під варту, суб’єктів пробації та редагувати їх мають уповноважені посадові особи установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, відокремлених структурних підрозділів Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України», уповноважених органів з питань пробації. Вони мають пройти курс навчання по роботі з програмним забезпеченням Реєстру та отримати статус реєстратора.

Користувачами Реєстру, окрім уповноважених посадових осіб установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України та державних органів з питань пробації, будуть також уповноважені посадові особи правоохоронних органів, прокуратур та органів досудового розслідування.

Доступ до Реєстру здійснюється безоплатно з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси