Які документи необхідні для виключення платника податку з переліку «ризикових»

15:00, 23 февраля 2021
Податкова пояснила, які документи потрібні, щоб виключити платника податку з переліку тих, які відповідають критеріям ризиковості.
Які документи необхідні для виключення платника податку з переліку «ризикових»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У разі встановлення відповідності платника хоча б одному з Критеріїв ризиковості, передбачених Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, Комісією ГУ ДПС у м. Києві з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, приймається відповідне рішення та через Автоматизовану систему «Єдине вікно подання електронних документів» ДПС України надсилається в день його прийняття із зазначенням підстави.

Відповідний Порядок затверджено постановою КМУ від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Як зазначають у Головному управлінні ДПС у м. Києві, в приватній частині Електронного кабінету (меню «Моніторинг ПН/РК») платникам забезпечено можливість доступу до інформації щодо відповідності Критеріям ризиковості, передбачених Порядком.

Платнику через Електронний кабінет рекомендується надати інформацію та копії документів для виключення його з переліку платників, які відповідають Критеріям ризиковості.

Інформація та копії документів, що подаються до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку, повинні відповідати вимогам Закону від 22 травня 2003 року №851-ІV «Про електронні документи та електронний документообіг», Закону від 5 жовтня 2017 року №2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 06 червня 2017 року №557.

Ідентифікатор форми «Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості»: J(F)1314901. Також, до Повідомлення додаються додатки у вигляді копій документів довільного формату (ідентифікатор форми додатків J/F1360102), у форматі PDF, PNG або JPG.

Кількість документів, що додаються до Повідомлення, не повинна перевищувати 100 шт. та відповідно до абзацу 10 пункту 6 Порядку це можуть бути:

- договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками;

- договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;

- первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні;

- банківські виписки з особових рахунків та/або розрахункові документи;

- документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності);

- інші документи, що підтверджують невідповідність платника Критеріям ризиковості.

Інформацію та копії документів, подані платником ПДВ, Комісія розглядає протягом 7 робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення, яке надсилається платнику в день прийняття, засобами електронного зв’язку в приватну частину Електронного кабінету.

Для платників Головного управління ДПС у м. Києві функціонує «Call-Centre» для надання консультацій та отримання довідкової інформації з питань:

- виведення платників з переліку ризикових;

- розблокування ПН/РК;

- заповнення таблиць даних платника податку.

Контактні телефони «Call-Centre» (для платників податків м. Києва):

(044) 454-70-59, (044) 454-70-11, (044) 454-70-70;

- з питань виведення платників з переліку ризикових: +380990112615, +380731112615;

- з питань розблокування ПН/РК та заповнення таблиць даних платника податку: +380671112615.

З алгоритмом дій у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді