Мінцифра спростила процес подання декларацій: нові послуги в Дії

14:50, 17 мая 2021
Для того, щоб подати декларацію, потрібно буде дати відповідь на 4 запитання, замість заповнення 30 полів.
Мінцифра спростила процес подання декларацій: нові послуги в Дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На порталі Дія і в мобільному застосунку запустили цілий комплекс послуг, який стосується податків. Буде доступна можливість сплатити податки, сплатити ЄСВ, подати декларацію, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди.

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік зауважив, що даний пакет послуг – це максимальна зручність при мінімальній кількості полів. Крім того, Мстислав Банік повідомив, що «Дія» знає рахунки, куди потрібно сплачувати податки. Для того, щоб подати декларацію, потрібно буде дати відповідь на 4 запитання, замість заповнення 30 полів. Також можна буде дозволити «Дії» інтегруватися з Банкінгом, щоб Дія автоматично рахувала суму податків, які потрібно буде сплатити.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook підкреслив, що відтепер у Дію імплементовані послуги податкової. При заповненні декларації ви зможете обирати – або підключити інтеграцію з банком, тоді сума буде підтягуватись автоматично, або ж вручну вказати суму доходу – ЄП. Також Михайло Федоров зазначив, що на мобільний застосунок приходитимуть сповіщення про граничні дати подання декларацій та сплати податків, щоб не пропустити дедлайн і не платити штрафи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Українці зможуть замінити водійське посвідчення через мобільний додаток «Дія» та що через мобільний додаток «Дія» можна буде зареєструвати ФОП автоматично.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде