Депутати пропонують продовжити пільговий період для розмитнення «євроблях»

11:59, 28 мая 2021
Згідно з чинним законодавством право пільгового розмитнення поширюється на автомобілі, ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року
Депутати пропонують продовжити пільговий період для розмитнення «євроблях»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати пропонують продовжити період пільгового розмитнення вживаних автомобілів з Європи так званих «євроблях». Про це йдеться у законопроекті № 5561 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення термінів в сфері оподаткування транспортних засобів ввезених на митну територію України з метою власного користування, авторами якого є група народних депутатів від «Слуги народу» на чолі із Євгеном Брагаром.

Яка ситуація на даний час

15 квітня був ухвалений Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби», що набере чинності 15.06.2021 року.

Ним зокрема встановлено:

  • тимчасово протягом 180 днів з дня набрання чинності цим законом базою оподаткування податком операцій із ввезення на митну територію України транспортних засобів, що були у використанні і класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тони), 8711 згідно з УКТ ЗЕД, та причепів до них, що класифікуються за товарною позицією 8716 згідно з УКТ ЗЕД в період до 31 грудня 2020 року, є сума акцизного податку;
  • протягом 180 днів сума акцизного податку визначається за ставкою, визначеною за формулою: Ставка = Ставка базова + Vе + Fе, де Ставка базова - ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу, що визначається виходячи з кількості років, що минула з року виготовлення євробляхи, до року визначення ставки податку, Vе - ставка податку в євро за 1 автомобіль, що визначається множенням об’єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. сантиметрах на коефіцієнт.

Що пропонує депутат

Євген Брагар пропонує продовжити спрощений період розмитнення на відповідні автомобілі до 31 березня 2021 року, та «на аналогічні, за товарними позиціями, транспортні засоби які ввезені повторно фізичною особою на митну територію України до 30 квітня 2021 року». Таким чином, пригнавши автомобіль з умовної Польщі у березні можна буде розмитнити його за спрощеною системою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Кабміні Арсен Аваков ініціював зміни до порядку державної реєстрації автомобілів та порядку торгівлі ними.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді