Денис Малюська пообіцяв «попрацювати» з адвокатами, які пропускають судові засідання

13:15, 2 июня 2021
Міністр юстиції визнав, що адвокатська спільнота не готова до перевірки якості наданої правової допомоги.
Денис Малюська пообіцяв «попрацювати» з адвокатами, які пропускають судові засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська під час спільної наради керівників та інших державних органів щодо стану протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, а також формування системи правосуддя, дружнього до дитини, що відбулася 01.06.2021 в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедиктової, пообіцяв «попрацювати» з адвокатами, які не з’являються в судові засідання. Йдеться про тих представників адвокатури, які беруть участь в програмі безоплатної правової допомоги.

«Щодо адвокатів, які надають вторинну правову допомогу, Ірина Валентинівна озвучувала про те, що не завжди з’являються у судові засідання і іноді віддають перевагу іншим «дорослим» справам. Будемо з ними працювати, будемо звертати на це увагу, безумовно. Наші можливості трохи лімітовані. Зараз йде гаряча дискусія з приводу того, як перевіряти якість надання адвокатами вторинної правової допомоги. Адвокатська спільнота не готова до запровадження повноцінного «peer review» (рецензування – ред.) цього процесу, тому намагаємось зрозуміти, як не позбавити адвокатів незалежності, але й при цьому мати механізм перевірки якості надання безоплатної правової допомоги, яка оплачується з державного бюджету», - наголосив Міністр.

Нагадаємо, що раніше про те, як будуть рецензувати адвокатів, розповідала заступниця Малюськи.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала, навіщо Мінюст хоче розширити застосування психіатричних експертиз та яким чином збільшиться обсяг роботи у адвокатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду