Як буде здійснюватись дистанційне навчання водіїв: що готує МВС для власників авто

12:11, 15 сентября 2021
Як Уряд планує вирішити питання у сфері підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.
Як буде здійснюватись дистанційне навчання водіїв: що готує МВС для власників авто
Джерело фото: michaeljung/depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 15 вересня, Кабмін розглядає постанову, якою планується  вирішити проблемні питання у сфері підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів засобами єдиної інформаційної системи МВС України з використанням технологій дистанційного навчання.

Так, підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів здійснюється відповідно до Порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, затвердженого постановою КМУ від 20 травня 2009 року №487.

При цьому зазначеним порядком не передбачена можливість здійснення дистанційної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів акредитованими закладами.

Тож документом передбачається реалізація експериментального проекту для забезпечення такої підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів акредитованими закладами засобами єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України з використанням технологій дистанційного навчання.

Постановою пропонується: Міністерству внутрішніх справ здійснити організаційно-методичне забезпечення впровадження дистанційної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів акредитованими закладами, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації  водіїв транспортних засобів, із застосуванням засобів  єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ та технологій дистанційного навчання.

Серед іншого, в пояснювальній записці вказано, що проектом акта пропонується впорядкувати розмір плати за надання територіальним органам з надання сервісних послуг МВС деяких платних послуг шляхом установлення розмірів плати за їх надання на сучасному ринковому рівні.

Так, наприклад, автори пояснюють, що найпоширенішою послугою, що надається територіальними органами сервісних центрів МВС, є реєстрація перереєстрація транспортних засобів. За проведеними розрахунками собівартість зазначеної послуги становить 200 грн. При цьому на сьогодні вартість послуги становить 152,63 грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду