В Україні обов’язковою може стати авторизація при відкритті електронного гаманця

08:50, 15 ноября 2021
Буде встановлюватись відповідальність за операції з електронними грошима особами, які не пройшли авторизацію діяльності відповідно до законодавства України.
В Україні обов’язковою може стати авторизація при відкритті електронного гаманця
Источник фото: hi-news.pp.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з одержаним Верховною Радою законопроектом № 6295 пропонується адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення, пов'язані з платіжними послугами.

Окрім того, у проекті закону передбачається нова стаття 200-1 Кримінального кодексу України.

У ній введено відповідальність за  надання послуг з випуску електронних грошей та виконання платіжних операцій із електронними грошима, у тому числі відкриття та обслуговування електронних гаманців, особами, які не пройшли авторизацію діяльності відповідно до законодавства України.

За порушення існуватиме санкція у вигляді штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів (від 51000 грн до 85000 грн) доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років.

А якщо ті самі дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, то передбачається штраф від п'яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів (від 85000 грн до 170000 грн) доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тобто авторизація при відкритті електронного гаманця може стати обов’язковою. Наприклад, для створення «Qiwi Гаманця» наразі потрібен тільки номер телефону.

«Посилення кримінальної відповідальності у сфері надання платіжних послуг ґрунтується на положеннях Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/713 від 17.04.2019 про боротьбу з шахрайством і підробкою безготівкових платіжних засобів, а також про заміну Рамкового Рішення 2001/413/ПВД Ради ЄС, Конвенцією про кіберзлочинність, ратифікованою із застереженнями 7 вересня 2005 року», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні можуть посилити відповідальність за порушення у сфері платіжних послуг.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області