Кабмін унормує зарплату членам дисциплінарного органу прокуратури

12:48, 17 ноября 2021
НАДС пропонує внести зміни до Постанови, яка врегульовує оплату праці членів дисциплінарного органу прокуратури.
Кабмін унормує зарплату членам дисциплінарного органу прокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби пропонує Кабміну ухвалити постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 липня 2017 р. N 456» (постанова носить назву «Про оплату праці членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів»).

Метою пропонованих змін є приведення постанови № 456 у відповідність до законів України від 14 жовтня 2014 року N 1697-VII «Про прокуратуру», від 10 грудня 2015 року N 889-VII «Про державну службу».

У чому полягають зміни, поки що невідомо, оскільки сам проект змін відсутній на сайті Уряду, проте в пояснювальній записці до нього зазначено, що пропонується унормувати умови оплати праці членів відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Справа у тому, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» внесено зміни до Закону N  1697, які стосуються діяльності органів прокурорського самоврядування та перейменовано Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів України в «орган, що здійснює дисциплінарне провадження».

Початком діяльності відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, визначено 1 вересня 2021 року.

Разом з тим відповідно до наказу Офісу Генерального прокурора від 23 вересня 2021 року початком фактичного функціонування органу, що здійснює дисциплінарне провадження, вважається 26 жовтня 2021 року.

Ключовим моментом, що потребує чіткого і обгрунтованого визначення, залишається питання врегулювання оплати праці членів дисциплінарного органу, оскільки розміри посадових окладів членів цього органу визначаються на умовах оплати праці, встановлених для відповідної категорії державних службовців.

Зокрема, частиною першою статті 6 Закону N 889 визначено, що посади державної служби в державних органах поділяються на категорії та підкатегорії залежно від порядку призначення, характеру та обсягу повноважень, змісту роботи та її впливу на прийняття кінцевого рішення, ступеня посадової відповідальності, необхідного рівня кваліфікації та професійних компетентностей державних службовців. 

Таким чином, за час призупинення діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів змінено підходи при встановленні посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів. 

На сьогодні розміри посадових окладів державних службовців унормовано схемою посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2021 році, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. N 15. 

Зміни будуть застосовуватися з 26 жовтня 2021 року.

Раніше Ірина Венедиктова розповіла, на скільки збільшиться заробітна плата для прокурорів і яка зарплата є справедливою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді