Венедиктова розповіла, на скільки збільшиться заробітна плата для прокурорів і яка зарплата є справедливою

12:10, 29 сентября 2021
Генеральний прокурор хоче прирівняти розмір зарплати прокурорів до розміру винагороди судді.
Венедиктова розповіла, на скільки збільшиться заробітна плата для прокурорів і яка зарплата є справедливою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час Конференції «Реформа прокуратури України 2019-2021 років: здобутки та подальші кроки» розповіла «Судово-юридичній газеті», якою буде заробітна плата прокурорів наступного року.

«Коли відбулася реформа прокуратури, дуже жорстка реформа, і коли люди бачать зараз у бюджеті прожитковий мінімум для прокурорів 1600, інший ніж для всіх... Це було пов’язано з тим, що ми провели консультації з Мінфіном, і розуміючи, що держава знаходиться в складних ситуаціях, а для прокурорів є додаткові гарантії, які передбачені спеціальним законодавством, і ми погодилися на ці 1600.

Чи достатньо це для прокурорів? Так, достатньо. Це на 10-15 тисяч більше ніж минулого року. І я вважаю, що таке зростання зарплати прокурорів є правильним. Прокурор отримує на сьогодні гідну заробітну плату. Але знов-таки, я розумію, що ми живемо в державі, що воює, державі небагатій. Але я вважаю, що винагорода прокурорів має бути порівняна з винагородою суддів. Коли ми приходимо в процеси, ми бачимо, що у нас  в трикутнику правосуддя є суд, суддя, який отримує одну заробітну плату, є прокурор, який отримує 30-40 відсотків від заробітної плати судді, і є адвокат, який може отримати нескінченність у своєму гонорарі. Ми маємо розуміти, що для нас важлива справедливість, щоб ці люди були однакової фаховості. Ми маємо все ж таки подумати, потурбуватися про тих людей, які кожного дня під шаленим тиском йдуть до суду. Під фаєр-шоу, під плювки, під то, що його б'ють. Тому потрібно, щоб у прокурора була гідна зарплата? Звичайно потрібна. Як вчителям, лікарям і всім», – пояснила Генеральний прокурор.

Раніше «Слуги народу» запропонували змінити порядок проведення конкурсів на зайняття посад державної служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді