В Україні можуть дозволити сплачувати податки електронними грошима

19:12, 20 декабря 2021
Відповідний законопроект також передбачає можливість здійснення розрахунків за виконані роботи е-грошима.
В Україні можуть дозволити сплачувати податки електронними грошима
Джерело фото: dtkt.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20-го грудня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону № 4366 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)».

Законопроектом пропонується:

  • передбачити можливість сплати податків і зборів електронними грошима;
  • передбачити можливість здійснення розрахунків за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) з використанням електронних грошей платниками єдиного податку першої-третьої групи;
  • поширити вимоги щодо можливості відкриття і ведення рахунків клієнтам виключно за умови взяття таких клієнтів на облік у контролюючих органах;
  • поширити відповідальність за порушення строку та порядку подання інформації про відкриття або закриття рахунків на небанківських надавачів платіжних послуг;
  • віднести до операцій, що не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість, випуск та погашення електронних грошей, а також надання послуг, пов’язаних з виконанням платіжних операцій, що надаються надавачами платіжних послуг, операторами платіжних систем, розрахунково-касовим обслуговуванням.

За словами голови підкомітету Ольги Василевської-Смаглюк, законопроект узгоджує Податковий кодекс із базовим Законом. Він враховує термінологічні зміни, що відбулися в законодавстві про платіжні послуги, а також розширення переліку суб’єктів, які отримали право надавати платіжні послуги.

Комітет підтримав пропозицію створити робочу групу для доопрацювання питання застосування реєстраторів розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство цифрової трансформації повідомляло про запуск проекту, який допоможе у розробці е-гривень.

Водночас НБУ попередив, що е-гривню випускатиме лише він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області