Стефанчук пояснив, чому законопроект про РРО зник з порядку денного Верховної Ради

15:39, 31 января 2022
Спікер Верховної Ради розповів, що вирішили зробити з законопроектом про РРО.
Стефанчук пояснив, чому законопроект про РРО зник з порядку денного Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Про долю законопроекту, який зменшує штрафи підприємцям, що не встигли встановити РРО,  під час брифінгу розповів Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відповідаючи на питання журналістів.

Нагадаємо, що під час засідання погоджувальної ради в парламенті депутат Андрій Мотовиловець попросив зняти законопроект № 6561 з розгляду.

«Що стосується законопроекту, пов’язаного з РРО, нажаль, цей процес знову був заполітизований з боку деяких політичних сил, і тому, наскільки я поінформований, було вирішено, що відповідна правка просто буде внесена до якогось законопроекту, який буде подаватися на друге читання  і це питання буде вирішено. Та обіцянка, яка була надана… всі добросовісні будуть підтримані. Просто ми шукаємо зараз форму, на якій було б менше політики, а більше реальних справ», - розповів Руслан Стефанчук.

Він підтвердив, що під час пленарного засідання  законопроект не буде розглядатися, оскільки це питання знято.

Ще минулого тижня Верховна Рада України офіційно оприлюднила текст законопроекту Давида Арахамії та Данила Гетманцева «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо тимчасового незастосування фінансових санкцій та встановлення понижених розмірів фінансових санкцій для платників єдиного податку» (реєстр. № 6561 від 27.01.2022), який врегульовує питання зменшення штрафів для тих підприємців, які не встигли встановити РРО.

Як повідомляв у соцмережах нардеп Ярослав Железняк, Верховна Рада планувала розглянути законопроект уже у вівторок 1 лютого.

Але несподівано виявилося, що розгляд законопроекту заблоковано внаслідок того, що  в парламенті зареєстрували ще два альтернативних законопроекти:

- Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо відтермінування застосування фінансових санкцій для платників єдиного податку (реєстр. № 6561-1 від 28.01.2022, автор Юлія Яцик);

- Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо зменшення фінансових санкцій для платників єдиного податку (реєстр. № 6561-2 від 28.01.2022, автор все той же такий Ярослав Железняк). 

Ярослав Железняк свій вчинок пояснював тим, що  нібито таким чином планував виправити юридичні помилки в основному законопроекті.

Раніше Рада підвищила мінімальний неоподатковуваний мінімум міжнародних поштових відправлень до 150 євро.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки