Росія проігнорувала суд з Україною у Гаазі

13:40, 7 марта 2022
Представник РФ повідомив суд, що його країна не планує захищатися.
Росія проігнорувала суд з Україною у Гаазі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Росія повідомила Міжнародний суд ООН про те, що Російська федерація не зацікавлена захищатися від звинувачень України у щодо порушень нею конвенції про заборону геноциду. Представники РФ проігнорували слухання 7 березня з цього приводу

На початку слухань у процесі проти Росії, президентка Міжнародного суду ООН Джоан Донохью оголосила, що отримала листа від посла РФ у Нідерландах Олександра Шульгіна про те, що його країна не братиме участі у слуханнях

"У листі від 5 березня його високоповажність посол Росії в Нідерландах Александр Шульгін повідомив, що Росія не має наміру брати участь у процесі. Суд шкодує щодо рішення Росії не брати участь у цих слуханнях", - заявила вона.

Попри відмову Росії слухання тривають. Місця представників РФ порожні

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 27 лютого стало відомо, що Україна спрямувала позов проти Росії до міжнародного суду в Гаазі.

«Вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання вже наступного тижня», - розповів Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді