Чернігів залишається без води: потрібні генератори, щоб розвозити воду

14:04, 22 марта 2022
Мер Чернігова попросив генератори, щоб мати можливість розливати воду в ємності і розвозити по місту, бо вода у місті закінчилася
Чернігів залишається без води: потрібні генератори, щоб розвозити воду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, у Чернігові наразі немає водопостачання, світла та зв’язку. Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус у Telegram зазначив, що на сьогодні місто Чернігів без електроенергії, відповідно без водопостачання.

Про ризик виникнення та розповсюдження через відсутність води інфекційних хвороб повідомив також мер Чернігова Владислав Атрошенко.

«Користуючись нагодою, я звертаюся до волонтерів з усієї України: Чернігів потребує величезної кількості генераторів. Гарантії довготермінового функціонування мережі немає. Якщо ми її піднімемо на годину-дві, це марна справа в умовах війни.

Маючи артезіанську воду, маючи генератори, ми можемо розливати воду в ємності і розвозити по місту. Але цих ємностей – на колесах, на лафетах, бажано, щоб це взагалі були автомобілі на ходу – ми теж потребуємо велику кількість.

Специфіка в тому, що ми не маємо можливості їхати за межі міста, по тих стежках, про які ми казали, своєю вантажівкою за однією такою ємністю, це велика розкіш. Тому ми просимо людей завезти своїми силами до нас якомога більше таких ємностей. Таким чином ми могли б дати воду всьому місту. Сьогодні щільність точок роздачі води, на жаль, дуже мала. Ми намагаємося їх збільшувати, але нам не вистачає ємностей», - відмітив в інтерв’ю «ЛБ» мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, раніше жителів міста похоронили у братській могилі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області