Міністр фінансів Сергій Марченко: за рахунок продажу військових облігацій вдалося залучити більше 26 млрд грн

07:23, 25 марта 2022
Сергій Марченко також звернувся до того бізнесу, який має змогу працювати – сплачуйте податки.
Міністр фінансів Сергій Марченко: за рахунок продажу військових облігацій вдалося залучити більше 26 млрд грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр фінансів Сергій Марченко 24 березня заявив, що держава виконує взяті на себе зобов’язання.

Разом із тим, він попросив бізнес також їх виконувати.

«Здійснюються всі захищені виплати: пенсії, зарплати, соціальні виплати. Запевняю, громадяни і надалі будуть їх отримувати!

Всі органи виконавчої влади, підпорядковані Мінфіну: Казначейство, Податкова, Митниця працюють у тісній кооперації та виконують свої функції в режимі воєнного стану.

Особлива увага приділена підтримці тих, хто через варварську війну втратив роботу чи був вимушений покинути домівки. Вже розпочались виплати 6 тисяч 500 гривень у рамках програми Є-Підтримка. Виплати отримали вже більше 500 тисяч українців.

Розуміючи необхідність оперативного забезпечення армії та населення усім необхідним, гуманітарна допомога надходить до України швидше. Було прийнято ряд важливих рішень, які полегшили на митниці процедуру ввозу гуманітарних вантажів, пального, транспортних засобів та товарів військового призначення.

Я звертаюсь до того бізнесу, який має змогу працювати – сплачуйте податки. Ці кошти вкрай необхідні  для покриття соціальних та військових видатків. Надзвичайно важливо аби бізнес продовжував працювати там, де це наразі можливо, де немає активних бойових дій. І уряд створює для цього всі умови. Для бізнесу зараз зроблено багато спрощень та податкових полегшень. Це створює можливість поновлювати роботу. Економіка має функціонувати, люди бути на робочих місцях. Це запорука нашого успіху та майбутньої перемоги.

Кожного тижня ми проводимо аукціони військових облігацій.

Кошти від продажу облігацій спрямовуються на фінансування виключно пріоритетних видатків держави: військових та соціальних.

Вже відбулось чотири аукціони з початку повномасштабного вторгнення рф. За допомогою цього інвестиційного інструменту нам вдалося залучити вже більше 26 млрд гривень.

Дякуємо всім інвесторам, які придбали облігації! Це внесок у нашу перемогу над країною терористом.

У вівторок, 29 березня, відбудеться наступний аукціон. Всіх, хто має таку можливість, я закликаю інвестувати в військові ОВДП. Адже це підтримка наших захисників. Як це зробити - шукайте детальну інформацію на сайті Мінфіну, де розміщена детальна інформація, або звертайтесь безпосередньо до вашого банку. Процедура купівлі наразі дуже спрощена і купити облігації може кожен охочий», - підкреслив він

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала матеріал стосовно того, як купити військові облігації.

У режимі 24/7 працюємо з нашими міжнародними партнерами. До державного бюджету вже надійшло більше 2 млрд дол США та 1 млрд Євро.

Це допомога від МВФ (1.4 млрд дол), макрофінансова допомога Європейського союзу (від якого ми вже отримали в бюджет 600 млн євро), Світового банку (а це транш у 312 млн євро та створений Банком трастовий фонд, до якого приєднуються окремі уряди), Європейського інвестиційного банку (надійшло вже 400 млн євро), допомога низки урядів, у тому числі грантова – і тут моя окрема вдячність уряду Італії за вже надану допомогу, а також тим урядам, які вже оголосили про готовність надати Україні безповоротну допомогу (Великобританія, Латвія, Литва, Данія, Ісландія, грант ЄС).

Я та команда Мінфіну проводять перемовини в цілодобовому режимі. Вже наразі ми на фінальних стадіях в перемовинах щодо отримання двостороннього кредиту в 500 млн доларів від наших Канадійських друзів, та 300 млн кредит від Французького партнера», - зазначив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду