Роздрібні торговельні мережі зможуть отримати кредит до 1 млрд грн строком на рік

19:03, 5 апреля 2022
Відповідне рішення Кабмін ухвалив 5 квітня.
Роздрібні торговельні мережі зможуть отримати кредит до 1 млрд грн строком на рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд 5 квітня ухвалив низку рішень, повідомив представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.

Тексти проектів відповідних актів на сайті КМУ не опубліковані (остання публікація проектів рішень КМУ датована 23 лютого).

Отже, за його словами, Кабміном внесено зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва. А саме - в частині надання можливості роздрібним торговельним мережам отримати максимальну суму кредиту до 1 млрд гривень та встановлення строку такого кредиту 1 рік.

Також визначено розмір компенсації річної ставки до 5% для кредитів розміром від 60 млн до 1 млрд грн, які надаються суб'єктам мережевої роздрібної торгівлі.

Окрім того:

— Врегульовано питання оперативного проведення першочергових аварійно-ремонтних робіт у населених пунктах, які постраждали внаслідок бойових дій, можливість придбання відповідних будівельних матеріалів, замовником яких є військові адміністрації. 

 Внесено зміни до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів будівництва в частині поширення дії цього Порядку на обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації об'єктів, а також об'єктів, пошкоджених внаслідок надзвичайних ситуацій іншого характеру.

Зокрема змінами передбачено визначення обов'язковості та механізму проведення обстеження пошкоджених об'єктів; визначення суб'єктів прийняття рішення про проведення обстеження пошкоджених об'єктів; запровадження механізму обстеження об'єктів для визначення можливості реконструкції існуючих об'єктів; розширення кола виконавців робіт з обстеження пошкоджених об'єктів.

 Прийнято Постанову Кабінету Міністрів України про реалізацію спільного з Міжнародним надзвичайним фондом допомоги дітям при Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проекту щодо додаткових заходів соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення. Цією Постановою передбачено виплата додаткової грошової допомоги за рахунок коштів ЮНІСЕФ для сімей (з 3 і більше дітьми або з 2 і більше дітьми, з яких принаймні одна дитина має інвалідність) у розмірі 2220 грн на комжного члена сім'ї на місяць, але не більш як для п'ятьох осіб.

 Затверджено Порядок направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на лікування за кордон.

 Внесено зміни до Порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань територіальної оборони в частині унормування порядку застосування членами добровольчих формувань територіальних громад стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них.

 Схвалено проект Угоди про позику між Кабінетом Міністрів України (“Позичальник”) та KfW, Франкфурт-на-Майні (“KfW”) на 150 000 000,00 євро на підтримку підприємництва.

Передбачено виділити Міністерству оборони України 32 809 458,8 тис. гривень з резервного фонду державного бюджету для забезпечення невідкладних потреб Збройних Сил України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду