Олена Шуляк: Отримане в результаті компенсації житло не можна буде продавати протягом 3 років

18:25, 16 апреля 2022
Разом із правом на отримання житла замість зруйнованого українці будуть мати і обов’язок не відчужувати його протягом трьох років.
Олена Шуляк: Отримане в результаті компенсації житло не можна буде продавати протягом 3 років
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Військовослужбовці та їхні сім’ї, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю зможуть отримувати пріоритетне право на відшкодування житла внаслідок військової агресії росії проти України. Про це розповіла голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк під час онлайн-обговорення нашого відповідного законопроєкту №7198.

 «Так, усі, хто має зруйноване та пошкоджене житло, мають право на компенсацію від держави. Також інвестори, які не отримали документи, зокрема право власності, але мають документи про внесення платежів за житло, також матимуть право на відшкодування.

 Важливо! Отримане в результаті компенсації житло, не можна буде продавати протягом 3 років. Бо нам би хотілось, щоб українці залишалися в Україні, а не продавали отримане в результаті компенсації житло і їхали за кордон. У нас багато роботи з відновлення держави. Ми знайдемо кожному українцю гідне житло та роботу», - зазначила вона.

Нагадаємо, 1 квітня Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Росії, яким визначено граничний розмір компенсації та встановлено процедуру її отримання.

Передбачається, що компенсація надається у вигляді:

а) грошової компенсації шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок отримувача компенсації;

б) фінансування будівництва нового будинку

в) фінансування пошкодженого майна багатоквартирного будинку

Граничний розмір компенсації у вигляді об’єкта нерухомого майна не може перевищувати вартості 150 кв м за один об’єкт нерухомого майна.

Обрахунок вартості 1 кв м площі об’єкта нерухомого майна здійснюється за методикою, визначеною Кабінетом Міністрів України.

Отримувач компенсації має право на отримання об’єкта нерухомого майна, вартість якого перевищує граничний розмір компенсації, самостійно оплативши різницю між фактичною вартістю об’єкта нерухомого майна та сумою компенсації за ринковою вартістю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва